nieuws

De VanDrie Group wint Nederlandse Logistiek Prijs

Horeca

De VanDrie Group, gespecialiseerd in kalfsvleesproductie, heeft de Nederlandse Logistiek Prijs 2005 gewonnen met Safety Guard, een voedselveiligheidprogramma. Dit programma registreert, middels een uniek identificatienummer dat elk kalf direct na de geboorte meekrijgt, gegevens die gekoppeld aan de verschillende stadia van het productieproces worden verzameld. Zo is het dier en later ook het vlees altijd traceerbaar. Deze informatie vanuit Safety Guard wordt gebruikt als basis van het logistieke systeem, waardoor lagere kosten en hogere marges kunnen worden gerealiseerd.

Directeur Corporate Affairs, Henny Swinkels, kreeg de prestigieuze onderscheiding van vereniging Logistiek management (vLm) uitgereikt in Baarn. Hij zei bij die gelegenheid trots te zijn op de prijs, die hij ziet als een erkenning dat VanDrie met het traceringsysteem Safety Guard een voorsprong heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteitszorg in de kalfsvleesketen.”We zijn niet alleen de grootste producent van kalfsvlees ter wereld, maar we willen ook met nieuwe ontwikkelingen de toon zetten. Hierbij zijn wij steeds op zoek naar het juiste evenwicht tussen de drie P s en de A van people, planet, profit en animals.”, aldus Swinkels.
br>Vereniging Logistiek management (vLm) beloont elk jaar uitzonderlijke prestaties in het vakgebied logistiek. Met de award wil vLm de innovatie en professionalisering van de logistiek in Nederland stimuleren. De jury bestaat uit voorzitter prof. dr. ir. Arno de Schepper, ing. Henk van Amstel, Ben Radstaak, prof. dr. Walther Ploos van Amstel en prof.dr.ir. Jos Vermunt.

Reageer op dit artikel