nieuws

Herman uiterst kalm na mediagolf

Horeca

De enorme media-aandacht voor topkok Sergio Herman van restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis bij de uitreiking van de nieuwe Lekker, waar Oud Sluis net als vorig jaar op één staat, lijkt de hoofdrolspeler koud te laten. Alle dagbladen, journaals en nieuwssites reppen over de ultieme kookheld.

Herman zelf reageert uiterst nuchter op zijn uitverkiezing. ‘Uiteraard ben ik heel blij, maar tegenwoordig zijn er wel erg veel lijstjes…’, zo liet Herman zich ontvallen bij de persbijeenkomst, genoteerd door het Algemeen Dagblad. ‘De medaille kan toch ook zo weer omgedraaid zijn. Wij spelen niet met competitiegedachtes, maar deze prijs geeft wel een lekker gevoel’, aldus de 35-jarige Herman in de regionale krant PZC.

Met de lancering van de nieuwe Lekker is het ‘gidsseizoen’ weer geopend. In korte tijd verschijnen de toonaangevende gidsen van Michelin en GaultMillau. In veel keukens borrelt het al aardig met de gidsen in aantocht.

Of de spanning bij Herman al iets toeneemt? ‘Natuurlijk, maar de spanningsboog kan niet de hele maand gespannen zijn. Ik probeer gewoon mijn ding te doen’, aldus Herman in het Algemeen Dagblad. Vooral de verwachtingen van de nieuwe Michelingids zijn hooggespannen. Geruchten doen de ronde dat de gids boordevol verrassingen zit. Voor Herman gloort zelfs een derde ster. Begin december maakt Michelin de mutaties in de gids bekend.

Bekijk hier alle informatie over de nieuwe Lekker

Reageer op dit artikel