nieuws

Personeel topzaken wil back to basic

Horeca

Back to basic, puur en klassiek. Dat zijn de jongste keukentrends in de beste restaurants van ons land volgens de hoofdrolspelers van de nieuwe Lekker zelf. Dat blijkt uit een enquête onder de chef-koks en gastpersonen van deze eetgelegenheden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat ‘natuurlijk’, ‘biologisch’ en streekproducten erg populair zijn in de keuken. Verder komt naar voren dat het traditionele menu met voor-, hoofd- en nagerecht langzaam maar zeker plaats maakt voor meerdere gangen met kleine hapjes. Ook de wijn-spijscombinatie is volgens de geënquêteerden een toenemende trend.

Minder aangenaam vinden de chef-koks en gastheren de prijzen en de matige prijs-kwaliteitverhouding in de toprestaurants. Daarnaast ervaren ze het erg storend wanneer gasten niet komen opdagen, ondanks dat ze hebben gereserveerd. Ook over de scholing van personeel wordt flink geklaagd. Een enkeling zingt een klaaglied over een overdosis aan amuses.

Lees meer nieuwsberichten en bekijk alle ranglijsten in ons Lekker-dossier.

Reageer op dit artikel