nieuws

Sodexho schenkt biologische melk

Horeca

Sodexho schenkt vanaf half november in alle onderwijsinstellingen, waar de afdeling Sodexho Education catert, biologische melk. Dit betekent dat dagelijks meer dan 170.000 jongeren 100 procent biologische melk kunnen drinken. Dat heeft het cateringbedrijf bekendgemaakt.

De cateraar wil jongeren graag aan de biologische melk en karnemelk krijgen. Het bedrijf heeft zichzelf dan ook ten doel gesteld om 5 procent van het totale inkoopvolume om te zetten naar biologische producten. Volgens de cateraar is biologische melk gezonder en beter voor het milieu.

De biologische melk is wel iets duurder. Om jongeren te stimuleren dit product te drinken neemt Sodexho de extra kosten ten opzichte van reguliere zuivelproducten voor haar rekening. Daardoor is de verkoopprijs van de bio-melk gelijk aan reguliere melk.

Sodexho Nederland maakt deel uit van het aan de beurs van Parijs genoteerde Sodexho Alliance. Bij de cateringreus werken wereldwijd 313.000 mensen verdeeld over bijna 25.000 locaties. De jaaromzet van Sodexho Alliance bedraagt 11,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel