nieuws

Jeu Claes vertrekt bij KHN

Horeca

KHN-directeur Jeu Claes legt medio volgend jaar zijn functie neer. Na ruim tien jaar directeurschap van de ondernemersorganisatie is het genoeg geweest. Dat is zojuist bekend gemaakt.

Jeu Claes vertrekt bij KHN

‘Ik heb altijd gezegd voor mijn 60-ste te willen stoppen. Ik wil meer tijd besteden aan het gezin. Daarnaast heb ik een aantal interessante commissariaten’, aldus Claes.

Dinsdag heeft hij zijn besluit meegedeeld aan de ledenraad. De procedure voor zijn opvolging start zaterdag met een advertentie in de kranten. De Galan Groep is ingeschakeld voor de selectie en werving.

Claes verwacht dat hij tijdens de zomer van 2008 kan vertrekken. ‘Dat kan juni zijn, of augustus. Dat hangt af van wanneer de opvolger aan de slag kan.’

Claes is zeer succesvol geweest met de ledengroei. In tien jaar tijd is het aantal KHN-leden verdubbeld van tien naar twintigduizend. Dossiers waarmee hij zich de afgelopen jaren heeft geprofileerd zijn veiligheid, regelgeving, auteursrechten, CAO, rookverbod, het bierkartel, ontmanteling van paritaire organisaties en de strijd tegen paracommercie.

Oproep

De redactie wil graag weten wat u vindt van het vertrek van Jeu Claes als directeur van KHN. Mail uw beknopte reactie (maximaal 100 woorden) naar horecanieuws@missethoreca.nl.

Zie ook het uitgebreide verhaal over Jeu Claes

Reageer op dit artikel