nieuws

Advocaten willen frisdrankjongens aanpakken

Horeca

Advocaten hebben aangekondigd de frisdrankproducenten Pepsi en Coca-Cola in de oostelijke Amerikaanse staat Massachusetts te zullen vervolgen. De pleitbezorgers zijn vooral tegen de aanwezigheid van drankautomaten in scholen.

Advocaten willen frisdrankjongens aanpakken

Dat meldt Alter Business News. Hiermee lijken de frisdrankjongens na fastfoodketens en de tabaksindustrie het volgende slachtoffer van de strijd tegen ongezond eten en leven. Volgens de advocaten zijn Pepsi en Coca-Cola verantwoordelijk voor de schadelijke gevolgen van consumptiegoederen op de gezondheid.

De American Beverage Association, die de groepen Pepsi en Cola-Cola vertegenwoordigt, noemt de beschuldigingen ongegrond. Ze krijgen hierbij steun van het Center for Consumer Freedom, een groep die de belangen van de horeca- en dranksector verdedigt. Zij stellen dat slechts 0,5 procent van de dagelijks opgenomen calorieën door een kind afkomstig is van automaten.

Coca-Cola besloot in 2003 om zijn gesuikerde frisdranken te verwijderen uit de Amerikaanse basisscholen. Gelijktijdig besloot het bedrijf om op alle middelbare scholen het assortiment aan caloriearme drankjes flink uit te breiden. In de VS kamp 16 procent van de jongeren met zwaarlijvigheid, een verdrievoudiging ten opzichte van 1980.

Reageer op dit artikel