nieuws

Alting wint weer Gouden IJsspatel

Horeca

Regelmatig belandde Robin Alting van De IJssalon uit Rotterdam tijdens de IJsvakwedstrijden in de top-3 ijsbereiders. In 2004 won hij voor het eerst de Gouden IJsspatel. Maandagmiddag werd Robin Alting opnieuw uitgeroepen tot beste ijsbereider. Alting bereidde volgens een vakbekwame jury het lekkerste koffieijs.

Alting wint weer Gouden IJsspatel

Pieter van der Poel van IJssalon Van der Poel te Hengelo sleepte de Zilveren IJsspatel in de wacht. Derde werd Cornelis Petrus Nelis van IJssalon Nelis te Weesp.

Bekijk hier foto’s van de winnaars

De ijswedstrijden worden ieder jaar opnieuw georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood & IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland als onderdeel van de vakbeurs voor ambachtelijke ijsbereiders en ijsverkopers, de IJsvak.

Opdracht van de wedstrijd om de Gouden IJsspatel was het bereiden van koffieijs van een eigen, vooraf bereide compositie. De wedstrijden staan open voor iedereen die beroepshalve consumptie-ijs bereidt. Landelijk of internationaal operende ijsfabrikanten en hun wernemers zijn van deelname uitgesloten. Het ijs wordt beoordeeld op smaak, kleur, geur en structuur.

Bekijk hier de volledige uitslag van de Gouden IJsspatel

Reageer op dit artikel