nieuws

Amerikaanse sporters kopen Burger King-filialen

Horeca

Vijf topatleten uit de Verenigde Staten willen samen 18 restaurants van Burger King kopen. Hun doel is werkgelegenheid bieden aan kansarme, zwarte amerikanen wiens achtergrond ze delen.

Amerikaanse sporters kopen Burger King-filialen

De bekendste van het stel is american football-ster Kevin Faul, verder doen nog drie football-spelers mee (Marcus Allen, Michael Strahan en Donnie Edwards), en één basketballer (Caron Butler).

Alle vijf de zwarte topsporters komen zelf uit achterstandswijken, en willen wat terug doen door werklozen in die wijken een baan te bieden bij één van de restaurants, die alle 18 in zwarte volkswijken in Amerikaanse steden liggen.

De atleten waren benaderd door Burger King, die het aandeel ‘minderheid-franchisenemers’ uit wil breiden. George Miller, voormalig vice-president van de fastfoodketen uit Miami, zal de dagelijkse leiding op zich nemen, schrijft de Amerikaanse krant The Boston Globe. De atleten zijn alleen de investeerders, samen goed voor een sordige 36 miljoen voor de 18 restaurants.

Meer berichten over Burger King

Reageer op dit artikel