nieuws

Bilderberg verkoopt aan Eden

Horeca

Bilderberg Hotels & Restaurant doet het Oranje Hotel in Leeuwarden van de hand aan Rimag Beheer BV en F. Bonnema Beheer BV. De Eden Hotel Group neemt de activiteiten van het hotelbedrijf over.

Bilderberg verkoopt aan Eden

Dat maakt Bilderberg bekend. De overgang vindt plaats op 30 december. De betrokken partijen hebben onlangs de overnameovereenkomst ondertekend. Voor de medewerkers heeft de overgang naar de nieuwe eigenaar geen consequenties, zo laat Bilderberg in een persschrijven weten.

‘Wij zijn alle medewerkers van het Oranje Hotel bijzonder erkentelijk voor hun inspanningen voor Bilderberg, en wensen heb veel succes en een goede toekomst onder de nieuwe eigenaar’, aldus managing director Dries van der Vossen van Bilderberg.

Bilderberg Hotels & Restaurants richt zich sinds de overname door Goldman Sachs en Westmont Hospitality in oktober 2004 op het herpositioneren van de groep in het vier- en vijfsterrensegement. Dit heeft geleid tot de verkoop van het hotel in Leeuwarden. Eerder dit jaar werd Hotel Arnhem-Velp afgestoten.

Nieuwe gm van het hotel wordt Ieteke Kloppenburg. Kloppenburg is afkomstig van Best Western Cityhotel in Groningen waar ze eveneens de functie van gm bekleedde.

Eden-directeur Léon Dijkstra zegt blij te zijn met nieuwe aanwinst. ‘Mijn vader is hier ooit begonnen, dus we gaan weer terug naar onze roots’, aldus Dijkstra.

Reageer op dit artikel