nieuws

‘Brandvergunning’ horeca afgeschaft

Horeca

Horecabedrijven hoeven over een jaar geen ‘brandvergunning’ meer aan te vragen. Om de regeldruk te verminderen moeten eigenaren van gebouwen waar meer dan vijftig mensen kunnen verblijven, straks alleen melden aan de gemeente dat zij een gebouw in gebruik nemen.

‘Brandvergunning’ horeca afgeschaft

De gemeente bepaalt of er controle komt, bevestigde dinsdag een woordvoerder van het ministerie van VROM een bericht uit de Volkskrant. Het streven is dat dit nieuwe, zogeheten gebruiksbesluit in augustus 2007 in werking treedt. De maatregel maakt op den duur 80 tot 90 procent van de gebruiksvergunningen overbodig, denkt het ministerie.

Vergunningplichtig
De maatregel geldt voor cafés, disco’s, restaurants en andere grote bedrijven. Ziekenhuizen en gebouwen waar ’s nachts mensen verblijven, blijven vergunningplichtig, aldus de VROM-woordvoerder.

Verantwoordelijkheid
Hij benadrukt dat de nieuwe afspraken bedrijven niet ontslaan van de verantwoordelijkheid voor de brandveiligheid. De controlerende functie van de gemeente wijzigt ook niet. Het bedrijfsleven is blij dat er minder regels komen.

Reageer op dit artikel