nieuws

‘Britse koks massaal aan cocaïne

Horeca

De drug cocaïne is wijdverbreid in Britse restaurantkeukens. Veel jonge koks snuiven coke om de lange werktijden beter aan te kunnen. Dat heeft de Britse tv-kok Jamie Oliver gezegd in een gesprek met de Britse boulevardkrant The Sun.

‘Britse koks massaal aan cocaïne

‘De keukens in Londen zijn vol drugs. En de cocktail van hete olie, scherpe messen en cocaïne is dodelijk’, aldus Oliver. Hij vermoedt dat veel beroemde chefs aan cocaïne verslaafd zijn of zijn geweest. Een verbod op drugsgebruik in restaurantkeukens lijkt op zijn plaats, zei Oliver.

Hij vertelde dat hij op achttienjarige leeftijd kennis maakte met cokegebruik op zijn werkplek in de keuken van een restaurant. ‘Ze duwden me het toilet binnen en daar lagen lijntjes coke. Ze zeiden dat ik het moest nemen om de avonddienst gemakkelijker te maken. Maar ik spoelde het door het toilet. Ik was te bang om het te nemen. Ik ben blij dat ik het niet heb gedaan. Ik heb gezien wat het met topkoks doet.’

Reageer op dit artikel