nieuws

Brute roofoverval horecahoek Snowworld

Horeca

Snowworld Landgraaf in Limburg is zondagochtend opgeschrikt door een gewapende overval. Bij de overval is tussen 15.000 en 35.000 euro buitgemaakt. Een groot deel van de omzet van Snowworld komt uit diverse horeca-activiteiten.

Brute roofoverval horecahoek Snowworld

Volgens het Radio 1 Journaal werd een medewerkster van Snowworld om 07.00 uur opgewacht door de overvallers. De daders troggelden onder bedreiging van een mes de kluiscombinatie van haar af. Daarna gingen ze er met een flinke buit vandoor. Vier uur na de brute roofoverval draaide Snowworld weer alsof er niets was gebeurd.

Directeur Koos Hendriks is erg ontdaan door de overval. Vooral omdat hij denkt dat er van binnenuit aan de overval is meegewerkt. Heeft een personeelslid de overvallers misschien binnengelaten, vroeg Hendriks zich hardop af ‘Want de raampjes boven de kluis zijn zo klein, dat een overvaller met een gemiddeld postuur er niet doorheen kan. Bovendien wisten de overvallers de kluis te vinden. En dat die kluis er pas vier dagen staat, dat maakt het des te verdachter’, aldus Hendriks in De Limburger.

Tijdens de overval waren er pakweg honderd bezoekers aanwezig in de skihal. De politie hield vier jongens aan die zich opvallend gedroegen achter de gokkasten in het bedrijf. De jongens zijn later op de dag weer vrijgelaten omdat ze volgens de politie niets met de overval te maken hadden.

Eigenaar Hans Breukhoven van Snowworld is geschokt door de overval, te meer twee jaar geleden de vestiging in Zoetermeer het slachtoffer was van een brute roof. ‘Na de eerste roof hebben we de zaken al goed laten beveiligen. Ik ben alleen maar blij dat onze gasten er nauwelijks iets van hebben gemerkt. Het blijft een stukje entertainment dat we verkopen en dat moet vooral zo blijven’, aldus Breukhoven in De Telegraaf.

De horecaomzet van de vestigingen van Snowworld in Landgraaf en Zoetermeer samen bedraagt zo’n 17 miljoen euro per jaar. Vooral de bierstuben en het buffetrestaurant zorgen voor veel omzet. De horecaomzet zorgt er voor dat Snowworld op plaats 53 staat in de Misset Top 100, de ranglijst met grootste horecazaken.

Reageer op dit artikel