nieuws

Cees Helder nieuwe voorzitter Gilde

Horeca

De nieuwe voorzitter van het Gilde van Meesterkoks is Cees Helder. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering van het Gilde op de Horecava. Helder volgt Robert Kranenborg op.

Cees Helder nieuwe voorzitter Gilde

Kranenborg, chef bij Le Cirque in Scheveningen, heeft er een tweejarige periode op zitten als voorzitter. Die functie wordt ook wel Gildemeester genoemd. ‘Robert gaf destijds aan twee jaar voorzitter te willen zijn. En Cees zegt nu tijd te hebben voor deze functie’, legt bestuurslid Albert Kooy uit.

Mondjesmaat bezocht

Kranenborg blijft aan in het bestuur, want hij neemt de plaats in van Angélique Schmeinck. Die kan haar bestuursfunctie vanwege drukke werkzaamheden niet vervullen. Dat werd ook bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering, die overigens mondjesmaat werd bezocht.

‘Steun nodig’

Helder stelde na zijn benoeming ‘veel steun nodig te hebben’. ‘Alleen dan kunnen we slagen’, aldus de chef die voor het eerst drie Michelinsterren in Nederland verdiende. Helder nam onlangs afscheid van zijn Parkheuvel in Rotterdam. Hij roemde zijn voorganger. ‘Robert heeft in die twee jaar fantastisch werk geleverd’.