nieuws

Fagel hakt wedstrijdlogo uit ijsklomp

Horeca

Het nieuwe logo van de gezamenlijke kookwedstrijden op de Horecava is maandagochtend op spectaculaire wijze onthuld. Diverse horecaprominenten waaronder topkok Paul Fagel hakten het logo uit een groot ijsblok. Het vormde het startschot van de vernieuwde kookwedstrijden op de beurs.

Fagel hakt wedstrijdlogo uit ijsklomp

Stoere houthakkers die zich botvieren op een grote ijsklomp. Onder andere restaurateur Paul Fagel en beursmanager Joke van der Wijngaart deelden met een heuse hakbijl flinke klappen uit op een ijsblok. Het blok spatte voor de ogen van het publiek uiteen, waarna het logo in beeld kwam.

De kookwedstrijden op de Horecava worden dit jaar georganiseerd door het Koksgilde, het Gilde Gastheerschap, Horeca Branche Instituut en de Horecava. ‘Door alle wedstrijden onder één paraplu te houden, krijg je een goede standaard voor de wedstrijden. Een standaard die voldoet aan internationale beoordelingen’, aldus Wynand Vogel namens de wedstrijdorganisatie.

Koud koken

Internationaal blaast Nederland een behoorlijk deuntje mee met wedstrijdkoken. Vogel: ‘Nederland staat qua wereldpositie tussen plaats acht en twaalf. Wanneer wij het onderdeel koud koken beter onder de knie krijgen, kunnen we nog wat stijgen. In ons land is koud koken een beetje voorbij. Een speciale opleiding moet dit onderdeel meer onder de aandacht brengen’.