nieuws

Fooien voor de derde wereld

Horeca

Fooien zijn normaal gesproken bestemd voor horecamedewerkers, maar dit keer komen ze ten goede aan de derde wereld. In Groningen, Nijmegen, Utrecht, Den Haag en Rotterdam vindt op 24 juni De Nacht van de Fooi plaats.

Fooien voor de derde wereld

De fooien die worden opgehaald, zijn bestemd voor zes kleinschalige projecten in arme landen. Alle fooien worden dit jaar verdubbeld door ontwikkelingsorganisatie Icco. De Nacht van de Fooi vindt plaats in cafés, restaurants en dansgelegenheden.

Horeca en organisatiecomités haken in met speciale activiteiten. In Groningen kunnen mensen voor een paar euro een rondvaart maken op de klipper Willem Jacob, die van terras naar terras vaart. Ook op de boot zelf worden drankjes geserveerd en kan naar hartelust ‘getipt’ worden.

In Nijmegen loopt een kameel met reclame voor de nacht door de stad. In Rotterdam wordt de officiële opening verricht door de dag- en de nachtburgemeester van die stad. Ivo Opstelten en Jules Deelder geven om 16.00 uur de aftrap in een Rotterdamse horecagelegenheid.

Reageer op dit artikel