nieuws

Forse aanpak fraude in horeca

Horeca

Horecabedrijven in het midden van het land moeten rekening houden met strenge controles van het horeca-interventieteam bestaande uit de Arbeidsinspectie, de politie, de Belastingdienst en de UWV. Dat maakt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanochtend bekend.

Forse aanpak fraude in horeca

Het fraudeteam gaat het komende half jaar meer dan honderd horecabedrijven controleren. Het team onderzoekt of bedrijven zich schuldig maken aan ontduiking van belasting en premies, aan uitkeringsfraude en aan illegale arbeid. Ook pakt het team illegaal verblijf en illegale huisvesting aan, zo meldt het Ministerie.

Ook controleert het team horecabedrijven op vergunningen en hygiënevoorschiften. Tenslotte is het team alert op mogelijke mensenhandel. De groep bestaat uit de Arbeidsinspectie, de politie Hollands Midden, de Belastingdienst en UWV. Ook zijn de gemeenten Leiden, Gouda, Noordwijk, Katwijk, Alphen aan de Rijn en Nieuwerkerk betrokken bij de intensieve controles.

Volgens een woordvoerster leert de ervaring dat bij ongeveer een kwart van de onderzochte bedrijven een of meerdere zaken niet in haak zijn. Overigens bezoekt het fraudeteam vooral zaken waarvan de betrokken instanties het vermoeden hebben dat er iets mis zou kunnen zijn.

Reageer op dit artikel