Helft meer horecafaillissementen

Helft meer horecafaillissementen

In januari is het aantal faillissementen in de horeca met 53 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maand in 2008. Dit blijkt uit onderzoek naar ...

De horeca ligt daarmee iets boven het algemene faillissementscijfer: in totaal gingen in de eerste maand van dit jaar 47 procent meer bedrijven op de fles dan in januari vorig jaar.

De stijgende trend van het aantal bedrijven dat failliet gaat is eind vorig jaar al ingezet, bleek eerder deze week uit onderzoek van het CBS. Consultancybureau Dun & Bradstreet signaleert niet alleen dezelfde trend maar bevestigt ook de sombere verwachtingen voor 2009 met de stijgende faillissementcijfers van januari.

De horeca leek in de tweede helft van 2008 nog niet getroffen door een toename van faillissementen, de cijfers van het CBS laten zelfs een daling zien van 2 procent. Het aantal faillissementen in de horeca bedroeg vorig jaar 145. Het jaar daarvoor waren dat er 148 en in 2006 gingen er 261 horecabedrijven failliet. Na de daling in 2008 laat januari een duidelijke kentering zien: in één keer ging het hard en steeg het aantal sluitingen tot boven de 50 procent.

Dun & Bradstreet

Dun & Bradstreet is leverancier van wereldwijde zakelijke informatie en inzicht die is gebaseerd op 144 miljoen bedrijven in meer dan 240 landen. Het bedrijf biedt ondernemers advies over het nemen van betrouwbare krediet-, marketing- en aankoopbeslissingen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.