nieuws

Henny van der Most lijft Alan Pearson in

Horeca

Chef-kok Alan Pearson van het zieltogende De Swaen heeft een nieuwe baan. De Britse topkok wordt per 1 september aanstaande chef-kok bij De Koperen Hoogte van Henny van der Most.

Henny van der Most lijft Alan Pearson in

Dat meldt De Koperen Hoogte in een persbericht. De opluchting voor Pearson zal groot zijn. Via de media solliciteerde hij vorige week publiekelijk naar een andere functie, nadat de verkoop en koerswijziging van De Swaen duidelijk werden. ‘Ik heb geen zin om blikken open te trekken’, liet hij weten.

De Koperen Hoogte is gevestigd in een voormalige watertoren en beschikt over drie restaurants. Het bekendste is het draaiende restaurant La Tour op de veertiende etage van de toren. Verder is er nog het lunchrestaurant La Galerie en La Mangerie met een kleine lunchkaart. De Koperen Hoogte wil culinaire kwaliteit bieden voor een breed publiek.

Ster

De Koperen Hoogte kwam onlangs nog in de publiciteit omdat het de status van vijfsterrenhotel inruilde voor een ster minder. Dit moest de toegankelijkheid van de horecagelegenheid nog verder versterken. Met de komst van Alan Pearson moet de aantrekkingskracht van De Koperen Hoogte nog verder worden versterkt, meent general manager Wanda Stuut. Pearson kookte sinds 2001 bij De Swaen.

Reageer op dit artikel