nieuws

Horeca woest op stakende ambtenaren

Horeca

De Amsterdamse horeca is razend over de stakingen van de stadsreinigingsdienst. De afdeling Amsterdam van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) spreekt schande over het niet ophalen van vuilnis en achterblijven van het schoonvegen van straten. ‘Het imago van Amsterdam gaat naar de knoppen.

Horeca woest op stakende ambtenaren

De harde woorden komen van KHN-woordvoerster Reinet Krijger. ‘Het is onbegrijpelijk dat deze ambtenaren hun arbeidsconflict over de ruggen van de stad, de ondernemers en haard bewoners uitvecht. Met als grote verliezer: het imago van Amsterdam.’ Door de staking van de vuilophalers belandt dagelijks zo’n 170 ton extra afval op straat.

Volgens Krijger is het onbegrijpelijk dat er acties zijn, nu het evenement Sail duizenden bezoekers trekt. ‘Alle leuke evenementen voor de stad, als de Parade, de Gay Pride en Koninginnedag werden dit jaar al getroffen door het slechte weer. Nu krijgen we ook nog eens met stakende ambtenaren te maken, juist tijdens de voor het imago van Amsterdam zo belangrijke week van Sail. Dit terwijl ondernemers keihard hun best doet om Amsterdam weer internationaal op de kaart te zetten’, aldus Krijger.

Krijger vervolgt: ‘De stakende ambtenaren realiseren zich niet wat hun staking betekent voor het imago en de economie van Amsterdam. De horecaondernemers treft deze staking nog eens extra: wie stapt er nu een horecagelegenheid binnen waar het afval op de stoep ligt of waar het bedrijfsafval van een hele week binnen opgeslagen ligt?’

In Amsterdam wordt van 14 tot en met 21 augustus geen vuilnis opgehaald. De horeca heeft geprobeerd voor horecaondernemers particuliere reinigingsdiensten in te schakelen. De particuliere bedrijven zien dit echter als ‘besmet werk’ en willen daarom geen hulp verlenen.

Reageer op dit artikel