nieuws

Horecabaan moet ‘gewone’ baan worden

Horeca

Horecamedewerkers willen dat hun baan een ‘gewone’ baan wordt, net als in andere sectoren. Een baan met duidelijke structuur als het gaat om leidinggeven, inspraak, doorgroeimogelijkheden en scholing, want daar ontbreekt het volgens de meerderheid binnen de horeca vaak aan.

Horecabaan moet ‘gewone’ baan worden

Er zal ook waardering en respect richting het personeel aanwezig moeten zijn. Het is zwaar en hard werken voor een laag salaris en minimale arbeidsvoorwaarden, zo blijkt uit de reacties van ruim 500 personen die de afgelopen vier maanden hebben meegedaan aan Het Grote Horeca Debat dat FNV Horeca organiseerde in diverse steden in Nederland.

FNV Horeca wil hiermee een beeld krijgen van de sector. De bond wil weten wat er leeft bij het horecapersoneel om eind 2007 goed voorbereid de onderhandelingen in te gaan voor de nieuwe horeca-cao. In de horeca werken 330.000 werknemers.

FNV Horeca is blij met de reacties die ondersteunen wat de bond al een tijdje zegt: er moet een andere en betere cao komen met daarin duidelijke afspraken over betere inkomens en meer zekerheid, meer doorgroeimogelijkheden en opleiding om medewerkers te binden en de uitstroom uit te sector te stoppen.