nieuws

Hotel in pelgrimsoord ingestort

Horeca

In het Saudische pelgrimsoord Mekka is donderdag een hotel in de oude stad ingestort. Er zijn volgens ooggetuigen veel slachtoffers gevallen. Sommigen berichtten dat er meer dan twintig doden te betreuren zijn.

Hotel in pelgrimsoord ingestort

Volgens CNN gaat het om hotel Luluat Alkheir. Het hotel ligt niet in de buurt van de grote moskee, waar maandag miljoenen moslims om de ka’aba, een klein gebouw in de grote moskee, lopen. Onder de aangetroffen doden zijn volgens Arabische media vier pelgrims uit de Verenigde Arabische Emiraten die het hotel voorbijliepen toen het instortte.

Hulpverleners zijn momenteel aan het werk de slachtoffers onder de puinresten vandaan te halen. Een woordvoerder van de regering heeft laten weten dat het vooralsnog onduidelijk is om hoeveel slachtoffers het gaat. Evenmin is bekend hoe de voortgang van de hulpverlening verloopt.

Reageer op dit artikel