Huurmogelijkheid voor softijsmachine

Huurmogelijkheid voor softijsmachine

Een huurregeling voor softijsmachines. Dat introduceerde Win Equipment op de Horecava. Cafetariaondernemers kunnen op deze manier een jaar proberen of zij een softijsmachine van Nissei rendabel kunnen exploiteren.

Maria van Diermen, bedrijfsleider bij Win, denkt dat op deze manier meer ondernemers de stap durven maken om softijsverkoop uit te proberen. ‘De ondernemer loopt weinig risico doordat hij de machine huurt.’De huurregeling behelst een overeenkomst voor één jaar. De betaling geschiedt in drie termijnen. ‘De huurder ontvangt bij betaling van de eerste termijn een pakket ijsmix waarvan de verkoopwaarde ongeveer gelijk ligt aan dat bedrag. Ondernemers kunnen gelijk aan de slag zonder veel extra kosten te maken’, aldus van Diermen. In de huur zijn eventuele onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan de machine inbegrepen.Als een huurder na de proefperiode de softijsmachine wil houden, is hij niet al zijn huurpenningen kwijt, vertelt Van Diermen. ‘We trekken een hoog percentage van de huurkosten van de aankoopprijs af.’

Met de regeling hoopt Van Diermen cafetariahouders die twijfelen over de aanschaf van een machine over de streep te trekken. ‘Wij hebben zo de mogelijkheid om aan te tonen dat softijsverkoop een hoog rendement oplevert. Anders blijven twijfelaars altijd aan de verkoop van alleen verpakt ijs vastzitten.’Win toonde op de Horecava eveneens een machine waar ieder merk colore- of milkshakesiroop in kan. Bovendien garandeert Win dat de machine maximaal 50 kuub water per jaar verbruikt. ‘Een eventueel meerverbruik wordt door ons betaald.’ Voor alle belangrijke onderdelen van de machine geldt een garantie termijn van vijf jaar.