nieuws

Indiase interesse in deel Carrefour

Horeca

PARIJS – Het Indiase concern Reliance praat met een aantal grootaandeelhouders in het Franse retailconcern Carrefour over de aankoop van een aandelenpakket. Volgens een woordvoerder van Reliance gaat het over een ‘aanzienlijke participatie’.

Indiase interesse in deel Carrefour

Het bedrijf wil niet zeggen met wie wordt gesproken, maar in de Franse pers wordt al enige tijd gespeculeerd dat de familie Halley, de grootste aandeelhouders in het concern, een deel van zijn belang zou willen verkopen.

Reliance is een Indiaas conglomeraat van bedrijven met belangen in onder meer energie, chemie, communicatie en textiel. Veel grote retailconcerns kijken naar de onderontwikkelde miljardenmarkt voor retail in India. Zo sloot Wal-Mart onlangs een overeenkomst met het Bharti-concern. Reliance zou met Carrefour ook een deel van de Indiase markt willen veroveren.

Reageer op dit artikel