nieuws

Jaarprijs voor Commissaris van de Koningin

Horeca

Jan Franssen heeft de Horeca Jaarprijs 2004 gewonnen. De organisatie van de wedstrijd roemt de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland vooral om zijn inspanning het beroepsonderwijs te verbeteren en met name het leerlingstelsel verder te ontwikkelen.

Jaarprijs voor Commissaris van de Koningin

KHN reikt jaarlijks de Horeca Jaarprijs uit aan de persoon of instelling die een verdienstelijke bedrage levert aan het imago van de Nederlandse horeca. De laatste jaren ging de prijs na ‘horecadieren’ als Cees en Rosalie Helder, Joop Braakhekke en Cas Spijkers.

Franssen zet zich al jarenlang van uit zijn publieke functies in voor de Nederlandse horeca, aldus het persbericht van KHN. ‘Toen de huidige Commissaris van de Koningin nog Kamerlid was, zette hij zich al in voor de ontwikkeling van het beroepsonderwijs. Hij was van 1992 tot 1999 juryvoorzitter van de wedstrijd Meest Markante Horecaondernemer. Vanwege zijn verdiensten en zijn achtergrondkennis over de branche is Jan Fransen vorig jaar toegetreden tot het adviesorgaan van KHN.’

Bij de prijs hoort een bronzen plastiek van Jan Ipenburg en een geldbedrag van €0,50 per lid van KHN. Met 20.000 leden houdt dit in € 10.000,-. Dit bedrag komt ten goede aan Right To Play, een humanitaire organisatie met sport- en spelprogramma’s voor kinderen in achtergestelde gebieden.

Eerdere winnaar van de Horeca Jaarprijs

2003 Joop Braakhekke
2002 Familie Helder van restaurant Parkheuvel
2001 Dick Wildeman
2000 Cas Spijkers
1999 Thomas Lepeltak van het Stan Huygens Journaal
1998 Jan Kamminga, voorzitter MKB Nederland
1997 Rinnooy Kan, voorzitter VNO
1996 Mevrouw Van Dok-van Weele, Staatssecretaris van Economische Zaken
1995 Pieter Bouw, directeur KLM
1994 Freddy Heineken

Reageer op dit artikel