nieuws

Jalhaij neemt sleutelfiguren Vermeer mee

Horeca

Pascal Jalhaij neemt medewerkers van Restaurant Vermeer mee naar het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee. Het gaat om twee sleutelfiguren van het Amsterdamse restaurant. De topkok kookte bij Vermeer in korte tijd twee Michelinsterren bij elkaar.

Chef-kok in de keuken van Chatillon, het luxe restaurant van Jalhaij in het Palace hotel, wordt Niels Rosier. De kok genoot afgelopen jaar van een break en werkte daarvoor nauw samen met Jalhaij. Rosier was in zijn twee laatste jaar bij Vermeer souschef.

Stefan Knecht wordt de nieuwe sommelier in Noordwijk. Knecht is momenteel nog assistent maître bij Vermeer. Hij wordt verantwoordelijk voor de wijnen in Chatillon. Knecht is afgestudeerd vinoloog.

Volgens director Food & Beverage Ron Schouwenburg van het hotelbedrijf heeft Restaurant Vermeer sportief gereageerd op het shoppen van Jalhaij bij zijn oude werkgever. ‘Ze verliezen in principe alleen Knecht. Rosier was al weg. Bij Vermeer waren ze erg blij voor Knecht. Iedereen in de culinaire wereld weet dat Knecht en Jalhaij een perfecte match is’, aldus Schouwenburg, die nu nog op zoek is naar een Chef de Parti en een Chef de Rangs.

Het nieuws over de komst van Jalhaij heeft veel reacties opgeleverd voor het ambitieuze hotelbedrijf. Schouwenburg: ‘Vanaf vrijdagavond hebben we veel telefoontjes, mailtjes en sms’jes ontvangen. Veel van collega-horecaondernemers. Ook veel leveranciers hebben enthousiast gereageerd. Zaterdagochtend om 09.00 uur kregen we al de eerste reservering binnen voor het restaurant.’

Vrijdag maakte Zibb.nl/horeca bekend dat Pascal Jalhaij nog dit jaar Patron Cuisinier wordt van restaurant Chatillon in het Palace hotel. Uiterlijk 1 november gaan de deuren van het restaurant open. Het interieur van het restaurant blijft nagenoeg ongewijzigd. Restaurant Chatillon ging begin dit jaar dit vanwege een tekort aan belangstelling.

Reageer op dit artikel