nieuws

Jonnie Boer tekent theatercontract

Horeca

Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenzaak De Librije hebben een contract getekend met theater De Spiegel. Bezoekers van het nieuwe Zwolse theater krijgen gerechten voorgeschoteld van De Librije.

Jonnie Boer tekent theatercontract

Chef-kok van het zogenoemde clubrestaurant wordt de 32-jarige Arjan Bisschop, die het vak leerde bij Jonnie Boer. De bedoeling is dat straks bij de start van het nieuwe theaterseizoen bezoekers voor- en na de voorstellingen zich tegoed doen aan bijzondere hapjes, gerechten en dranken.

‘Het moet informeel én betaalbaar’, aldus Bier in De Stentor. Fingerfood? ‘Nou, dat klink wat piezelig. Dan ga ik liever voor fistfood. Je moet wel wat te kauwen hebben.’ Boer denkt aan hammen en fijne wijnen. ‘In ieder geval geen blokjes kaas met een augurkje.’

Het restaurant dat Boer voor ogen heeft, krijgt verschillende niveaus. Gasten komen binnen in het café voor de drankjes en de snelle hapjes, en via entresol bereiken ze het restaurantgedeelte. Daar kan genoten worden van een uitgebreider aanbod. Horecadirecteur van de Spiegel wordt Frederieke Bakker. De 36-jarige zat bij gastvrouw Thérèse Boer op school en werkte onder andere bij het Amstel Hotel en Hotel l’Europe.

Thérèse Boer zelf heeft haar blik bij De Spiegel naar buiten gericht. ‘Aan de waterkant zou een fraai terras kunnen komen, waar eventueel bootjes aan kunnen meren. Die bootjes zouden dan weer gebruikt kunnen worden om gasten de omgeving van de stad vanaf het water te laten ontdekken. Het clubrestaurant gaat ook open wanneer er geen voorstellingen zijn.’

Naast het nieuwe theater moet hotel Het Spinhuis komen, waar de Boertjes ook een nieuw restaurant creëren. ‘De keukens blijven los van elkaar werken, maar je kan je voorstellen dat we wel van alle mogelijkheden gebruik gaan maken’, aldus Thérèse Boer.

Reageer op dit artikel