nieuws

Joop om mee te nemen

Horeca

Le Festival in Hoofddorp was ooit een van de meest trendy bedrijfsrestaurants van Nederland en dat is het nog steeds. Onlangs introduceerde Le Festival meeneemmaaltijden. Dat gebeurde – natuurlijk – op een bijzondere manier.

Joop om mee te nemen

Le Festival is het bedrijfsrestaurant van het bedrijfsverzamelgebouw Transpolis in Hoofddorp. Het restaurant is primair bedoeld voor bewoners, gebruikers en gasten van Transpolis, maar externe passanten zijn ook welkom. Bij de opzet, nu al weer jaren geleden, speelde Joop Braakhekke een adviserende rol. En ook Herman Brood heeft zijn signatuur aan het restaurant gegeven, in de vorm van een giga-schilderij. Le Festival ademt de cultuur van een yuppig, grootsteeds restaurant met een on-Nederlandse, internationale sfeer. Het assortiment (en het publiek van Le Festival) is dienovereenkomstig. De warme maaltijd heeft er van meet af aan heeft bijgehoord.
Meeneemaaltijden behoorden tot voor kort niet tot de mogelijkheden. ‘Dat komt omdat we daar nog geen goede oplossing voor gevonden hadden’, zegt facility manager Marjo van Wijk van Transpolis. ‘Tot we kennis maakten met de Kookgek maaltijden van Joop Braakhekke, zoals die door het bedrijf Les Chanterels in ons land op de markt worden gebracht. Dat was precies wat we zochten. Convenience, maar dan van een uitstekende kwaliteit. Maar toen zaten we alleen nog met de vraag hoe we die moesten introduceren. Want daar wilden we echt iets moois van maken.’
Het werd een feestje. Op 28 september introduceerde Joop Braakhekke himself op ludiek wijze zijn kookgekke maaltijden aan het publiek. Tijdens de lunch. Voor één keer waren de maaltijden van Joop gratis. In ruil voor commentaar (negatief commentaar – weinig – werd genadeloos afgestraft). De dag daarop waren de maaltijden daadwerkelijk te verkrijgen. Tegen betaling. En voorlopig alleen om mee te nemen. Voor thuis.

Reageer op dit artikel