nieuws

Kasteel Almere zoekt hotelketen

Horeca

Tijs Blom Vastgoed BV zoekt voor Kasteel Almere aansluiting bij een hotelketen.

Kasteel Almere zoekt hotelketen

Dit gebeurt onder druk van de Rabobank, nadat gebleken is dat door de Rabobank Eemnes verstrekte leningen onvoldoende zijn gedekt. Met het momenteel in aanbouw zijnde hotelproject bij Almere is een bedrag van 90 miljoen euro gemoeid. Aansluiting bij een keten biedt de bank meer zekerheden dat het hotel in de toekomst aan z’n financiële verplichtingen kan voldoen. Volgens general manager Eric Constant van Kasteel Almere zal dit voorjaar duidelijk zijn met welke keten het nieuwe horecacomplex in zee gaat. Er liggen inmiddels offertes voor managementcontracten van verschillende internationale ketens.

De bedoeling is dat het hotel, een replica van het Belgische Château Jemeppe, eind 2003 opengaat.Volgens Constant was het overigens al voor het verzoek van de Rabobank de bedoeling om met een hotelketen in zee te gaan. ‘De enige verandering is dat we nu sneller moeten handelen, wat uiteraard onze onderhandelingspositie niet ten goede komt. Het hotel (met 350 luxe kamers, conferentie- en trouwzalen, restaurants, winkelarcade, koetshuis en labyrinttuinen) zal in elk geval ook deel gaan uitmaken van het samenwerkingsverband Châteaux et Résidences Gastronomiques. Het complex beslaat 25 hectare.

Reageer op dit artikel