nieuws

Keukenhof rekent op minder Japanners

Horeca

De Keukenhof houdt kort voor de opening van het seizoen rekening met minder Japanners vanwege de natuurramp in het Aziatische land. Gevreesd wordt dat de 40.000 bezoekers uit Japan dit jaar niet gehaald worden.

Keukenhof rekent op minder Japanners

Directeur Piet de Vries van de Keukenhof stelt dat er op dit moment nog geen annuleringen zijn, maar zal de natuurram een negatief gevolg hebben voor zijn bedrijf. ‘Japan en de Japanse toerist zijn een belangrijke markt voor ons, voor een bezoek aan de Keukenhof maar ook voor de export van onze bloembollen’, aldus De Vries.

De keukenhof opent over een week de deuren voor bezoekers. Op het terrein zijn diverse horecapunten waar bezoekers eten en drinken kunnen krijgen. De opening van de keukenhof valt traditioneel gelijk met de start van het toeristenseizoen in Japan.

Reageer op dit artikel