nieuws

KHN benoemt 1 juni opvolger De Jager

Horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt op 1 juni bekend wie de opvolger wordt van Hajé de Jager als voorzitter van de branchevereniging. Dat heeft een van de bestuursleden van KHN bekendgemaakt.

KHN benoemt 1 juni opvolger De Jager

De Jager vertrekt in het voorjaar na zijn maximale zittingstermijn van zes jaar. Zijn opvolger wordt op 1 juni voorgedragen tijdens een ledenvergadering. De leden beslissen dan of ze akkoord gaan met de voorgedragen kandidaat of maken een keuze uit meerdere kandidaten.

Eind vorig jaar startte de voordrachtscommissie van KHN met de zoektocht naar een opvolger. KHN maakte toen bekend dat kandidaten in ieder geval aansprekend en herkenbaar moeten zijn als voorzitter voor verschillende geledingen binnen de vereniging.

Verder moet hij of zij in staat zijn om eigentijds en professioneel sturing te geven aan de branchevereniging. Ook is het van belang dat de kandidaat een gezonde bedrijfsvoering heeft.

Het is niet bekend hoeveel kandidaten zich hebben gemeld of hoeveel kandidaten de voordrachtscommissie op het oog heeft om te selecteren en voor te dragen. Op 1 juni wordt de nieuwe voorzitter gekozen voor een termijn van drie jaar.

Reageer op dit artikel