nieuws

KHN: bestuurslid kan aanblijven

Horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) betreurt het dat bestuurslid Peter van Campenhout de asbak weer op tafel heeft gezet in zijn café. De branchevereniging stelt dat Van Campenhout wel te handhaven is als bestuurslid.

KHN: bestuurslid kan aanblijven

Van Campenhout kwam vorige week in het nieuws nadat hij het rookverbod negeerde in zijn café ’t Lokaal in Delfszijl. Dit als gevolg van problemen na de invoering van het rookverbod per 1 juli 2008.

‘We vinden het jammer en betreuren het, maar naast bestuurslid is hij ondernemer. En als ondernemer voelt hij zich genoodzaakt dit te doen. Ondernemersbeslissingen staan los van zijn functie als bestuurslid van de sector Café- en Barbedrijven’, aldus KHN-woordvoerder Joris Prinssen, die aangeeft dat Van Campenhout te handhaven is als bestuurder ondanks dat hij is strijd is met de rookwet.

Bekijk hier onze speciale weblog over het rookverbod.

Reageer op dit artikel