nieuws

KHN: ‘Gemeenten moeten zuipschuren sluiten

Horeca

Gemeenten moeten keten waar jongeren samenkomen en veel alcohol drinken, sluiten. Dat stelt Koninklijk Horeca Nederland (KHN) in een reactie op het onderzoek van Stichting Alcoholpreventie (STAP). Daaruit blijkt dat tieners op zogeheten indrinkavonden in eigen keten, oude caravans, hokken of zolderruimtes gemiddeld een half kratje bier per avond drinken.

KHN: ‘Gemeenten moeten zuipschuren sluiten

Volgens woordvoerder Anthony van der Klis van KHN werken de indrinkavondjes alcoholmisbruik in de hand. ‘We zijn hier fel op tegen en vinden dat de gemeenten maatregelen moeten treffen om de keten te sluiten.’

KHN vindt het verder onacceptabel dat er geen enkele vorm van toezicht plaatsvindt op het gebied van veiligheid en drankgebruik.

Reageer op dit artikel