nieuws

Marieke Bartelsman wint Nationaal Kampioenschap voor Gastheer/Gastvrouw

Horeca

Marieke Bartelsman werd gistermiddag op de Horecava de overtuigende winnaar bij de gastheren/-vrouwen. Zij is leerling van het ROC in Amsterdam. De tweede prijs bij gastheer/-vrouw is gewonnen door Alice Karsten, ook van het ROC Amsterdam en derde werd Guus Benders van het Koning Willem I in Den Bosch.

Marieke Bartelsman wint Nationaal Kampioenschap voor Gastheer/Gastvrouw

De gastheer/ gastvrouw moet een showtafel maken waarin dit thema is verwerkt en het menu op de juiste wijze aan gasten serveren met bijpassende wijn. Van tevoren weten ze niet hoe dit menu er uitziet. Met de gastheer/-gastvrouwskandidaat vormen zij een team waarbij goed samenwerken een belangrijk beoordelingspunt is.

Over Marieke zei de jury dat ze een erg goede smaakbeleving had en een zeer enthousiaste uitstraling. Marieke leert het vak bij restaurant De Bokkedoorns in Overveen.

Reageer op dit artikel