nieuws

Mexx pakt winkelnet in Nederland aan

Horeca

AMSTERDAM – Het van oorsprong Nederlandse modemerk Mexx pakt zijn winkelnet in Nederland aan. De vernieuwingen van de formule in Rusland gelden daarbij als voorbeeld. ‘Het kan allemaal wel moderner.

Mexx pakt winkelnet in Nederland aan

Dat zegt een woordvoerder van Mexx in Het Financieele Dagblad. Het bedrijf kampte in het eerste kwartaal met een terugval van de verkopen met 2 procent. ‘Het zachte weer heeft zeker meegespeeld, maar dat is geen excuus dat de verkopen zijn gedaald’, zegt de woordvoerder.

De daling is opvallend, omdat de hele modebranche juist een forse plus wist te noteren. Daarbij werd geprofiteerd van het toenemende consumentenvertrouwen. Mexx werd in 2001 voor 300 miljoen euro overgenomen door het internationale modeconcern Liz Claiborne. Oprichter Rattan Chaddha nam eind vorig jaar afscheid van het bedrijf dat hij in 1980 was begonnen.

Reageer op dit artikel