nieuws

Nieuwe Hornbach illegaal geopend

Horeca

ALBLASSERDAM – De opening van de nieuwe vestiging van Hornbach in Alblasserdam was illegaal. Het bedrijf blijkt nog niet over een door de brandweer afgegeven gebruiksvergunning te beschikken.

Nieuwe Hornbach illegaal geopend

Dat meldt het Algemeen Dagblad. In Alblasserdam is ophef ontstaan over de opening van de Hornbach, omdat deze door de lokale burgemeester Van den Bergh is geopend. Concurrenten hebben jarenlang met procedures de opening van de Hornbach-vestiging geprobeerd te verhinderen.

De zaak zorgt voor ophef gezien de uitspraken van de burgemeester ten tijde van de horecabrand in Volendam. Daarbij kondigde hij voor zijn eigen gemeente een zero tolerance-beleid aan. ‘Ik zal het niet meemaken dat ik na een ramp in Alblasserdam als bestuurder moet opstappen vanwege nalatigheid. Ik nam dit altijd al serieus, maar het moet nog serieuzer. Het gaat om een klein beetje meer winst versus mensenlevens. Dan is de keuze voor mij helder’, zo zei Van den Bergh.

Reageer op dit artikel