nieuws

Opruiming park Van der Most kost half miljoen

Horeca

De gemeente Hardenberg is begonnen met het tweede deel van het grote opruiming van De Bonte Wever, de voormalige uitgaansgelegenheid van Hennie van der Most. De Bonte Wever in Slagharen ging in 2001 in vlammen op. Na het afbranden bleek er allerlei rotzooi in de grond te zitten.

Opruiming park Van der Most kost half miljoen

Zo kwam aan het licht dat er asbest, hout, plastic en pvc in de grond onder het voormalige populaire congres- en recreatiecentrum lag. Onder de restanten van de kartbaan werd een puinlaag met een dikte van meer dan vijftien centimeter aangetroffen. Van de ongeveer 3400 kubieke meter grond die tot dusver is afgegraven, bestaat bijna 20 procent uit puin.

De nieuwe saneringwerkzaamheden duren tot 15 oktober. De opruimwerkzaamheden kost de gemeente Hardenberg ruim een half miljoen euro. De gemeente nam de grond na de brand over van Van der Most en wil het gebruiken voor woningbouw.

Reageer op dit artikel