nieuws

Personeel Fifteen overvallen en gegijzeld

Horeca

Het Amsterdamse restaurant Fifteen van de Engelse tv-kok Jamie Oliver is in de nacht van woensdag op donderdag overvallen. Drie gemaskerde overvallers drongen het restaurant om 02.45 uur binnen, meldde de politie donderdag.

Personeel Fifteen overvallen en gegijzeld

De vier aanwezige personeelsleden werden vastgebonden, nadat de overvallers onder bedreiging van een vuurwapen een onbekend geldbedrag buit hadden gemaakt. De slachtoffers wisten zich te bevrijden en konden de politie waarschuwen. De daders zijn nog voortvluchtig.

Volgens Fifteen is slechts een beperkt bedrag buitgemaakt, omdat bij het restaurant voornamelijk elektronisch wordt betaald. Coen Alewijnse en Sarriel Taus, initiatiefnemers van Fifteen Amsterdam, zijn erg geschrokken. ‘Vooral omdat vier van onze personeelsleden zijn bedreigd en vastgebonden. Gelukkig zijn zij heel rustig gebleven en is niemand gewond geraakt.’

In Fifteen worden werkloze jongeren tot chefkok opgeleid. Olivier begon vier jaar geleden in Londen het restaurant Fifteen waar kansloze jongeren in de keuken het koksmes leerden hanteren. In december opende de wereldberoemde kok een vestiging in Amsterdam.

Reageer op dit artikel