nieuws

Rabarber-revival dankzij topkok

Horeca

Rabarber is bezig aan een revival in Groot-Brittannië. Dankzij topkok Rick Stein en kok en auteur Anthony Worrell heeft de Brit de rabarber weer in de armen gesloten.

Rabarber-revival dankzij topkok

De groente, die vaak wordt aangezien voor fruit omdat het doorgaans in desserts en gebak wordt gebruikt, staat volgens de website www.freshinfo.com weer bovenaan het boodschappenlijstje van de Brit. Rick Stein gebruikt de groente vaak in zijn gerechten en Anthony Worrell gaf de rabarber een prominente plek in zijn boek GI Diet: een boek over een dieet op basis van de glycemische index.

Rabarber werd in Europa geïntroduceerd door wereldreiziger Marco Polo en staat bekend om zijn lage aantal koolhydraten. Per 100 gram bevat een rabarber bovendien slechts 7 calorieën. Daarnaast zou rabarber helpen het cholesterol te verlagen. Britse rabarbertelers verwachten dit jaar ruim één miljoen kilo (1000 ton) te verkopen.

Zelf ook aan de slag met rabarber? Bekijk hier recepten..

Reageer op dit artikel