nieuws

Rens Blokzijl (72) overleden

Horeca

Horeca- en cateringbekendheid en oud Misset Horeca-medewerker Rens Blokzijl is overleden. De in de horeca en catering bekende Blokzijl overleed woensdag 21 februari 2007 aan de gevolgen van complicaties van een galblaasoperatie. Rens Blokzijl is 72 jaar geworden.

Rens Blokzijl (72) overleden

Het overlijden van Blokzijl wordt gemeld door Grootkeuken.nl, waar hij recent nog voor werkte. Rens Blokzijl heeft een grote staat van dienst als chef-kok in binnen en buitenland. Hij was hoofd culinair onderwijs bij SVH en bijna twintig jaar docent food & beverage aan de Hotelschool Maastricht.

Boeken

Verder schreef Rens Blokzijl diverse boeken over catering- en foodmanagement en voor vakbladen, waaronder Misset Horeca. In Misset Horeca introduceerde hij in 1987 de rubriek Budget Koken, de voorloper van Koken onder een tientje en Koken voor vijf knaken.

Rens Blokzijl begon zijn carrière als twaalf jarige jongen bij Restaurant De Zwaan in Katwijk. Verder werkte hij als kok bij De Gouden Karper in het Achterhoekse Hummelo. In 1960 kon Blokzijl aan de slag als privé-kok van de toenmalige Koningin Wilhelmina. Hij sloeg dit aanbod af.

Keukencursussen

Blokzijl werkte verder als chef-kok bij de Amerikaanse vracht- en passagierslijn United Fruit en later als souschef op de Holland-Amerika-lijn. Begin jaren zestig werkte hij Zwitserse hotels. Ook was hij productiechef bij De Bijenkorf in Eindhoven en hoofd voedingsdient in het St. Jozef-ziekenhuis in Venlo.

In de jaren negentig gaf hij hygiënecursussen in Indonesië. Blokzijl schreef de leerboeken keukentheorie 1, 2 en 3 die hij voor de SVH ontwikkelde. Bij SVH was hij hoofd culinair onderwijs en examinator keukencursussen. In 1975 stapte Blokzijl over naar de Hotelschool Maastricht als docent food & beverage.

Reageer op dit artikel