nieuws

Rusland pompt miljoenen in hotels

Horeca

Russische investeerders zijn bereid miljoenen uit te trekken voor luxe hotels in snel groeiende skioorden in het zuiden van het land. Zo schudt oliebaron Roman Abramovich, ondermeer bekend als eigenaar van de Engelse voetbalclub Chelsea, 100 miljoen dollar uit zijn mouw.

Rusland pompt miljoenen in hotels

Dat meldt De Telegraaf. Abromovich wil voor het enorme bedrag een groot luxe skiresort bouwen. Het is één van de voorbeelden van de Russische investeringdrang om een flinke punt uit de wintersporttaart op te eisen. Rusland wil zich in de toekomst serieus gaan mengen met de populaire Europese skiplaatsen en hoopt zo dat de Russen voor hun eigen land kiezen als wintersportplaats.

Centrale rol in de expansiedrift speelt de plaats Krasnaya Polyana. Dit in Zuid-Rusland dicht bij de Tsjetsjeense grens gelegen skioord was altijd al populair bij de Russen. De populariteit dateert al van de sovjetperiode. Alleen al in deze plaats worden miljoenen dollars geïnvesteerd in de infrastructuur van het wintersportdorp.

De Russische bouwdrang wordt gedragen door het streven de Olympische Winterspelen binnen te halen. Rusland hoopt dit enorme sportevenement in 2014 in eigen land te houden. Wanneer dit lukt, zal de horeca- en recreatieve sector een flinke boost krijgen om nog sneller te groeien.

Reageer op dit artikel