nieuws

Schoolcateraar wint Jaarprijs

Horeca

Cormet Schoolcatering is winnaar geworden van Jaarprijs Voedingscentrum, de vroegere Jaarprijs Goede Voeding. Het bedrijf kreeg de prijs woensdagochtend uit handen van minister Hans Hoogervorst van VWS overhandigd.

Schoolcateraar wint Jaarprijs

Cormet Schoolcatering werkt met Balance Food, dit is een schoolcateringformule voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Via balie en automatenverkoop biedt Balance Food een gezond en gevarieerd aanbod, bestaande uit 75 procent voorkeurs- en middenwegproducten en 25 procent uitzonderingsproducten.

Bij het aanbod wordt gebruik gemaakt van een heldere en op de doelgroep gerichte labeling, via zogenoemde smileijs. Bijzonder aan Blance Food is dat de voorkeursproducten goedkoper zijn dan uitzonderingsproducten en er wordt gewerkt met motiverende aanbiedingen.

Minister Hoogervorst prees de aanpak van Cormet. ‘Als je middelbare scholieren zover kunt krijgen dat ze kiezen voor iets gezonds in plaats van een patatje oorlog of een vette hamburger, dan vind ik dat een uitstekende zaak.