nieuws

Shoarmahandelaar weer in de fout

Horeca

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw heeft dinsdag bij een groothandel in shoarmavlees in Zuid-Holland een aantal ernstige overtredingen van onder meer de Warenwet geconstateerd. Dat liet de dienst woensdag weten. De handelaar kreeg al twee keer eerder processen-verbaal voor soortgelijke overtredingen.

Shoarmahandelaar weer in de fout

Uit onderzoek bleek dat het shoarmavlees op onhygiënische wijze werd geproduceerd. Ook werd in een koelcel verkeerd opgeslagen vleesafval gevonden en beschikte het bedrijf niet over de vereiste veterinaire erkenningen. Vier werknemers werden bij de controle aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie, omdat ze vermoedelijk illegaal in Nederland verblijven.

De twee voorgaande keren dat de handelaar tegen de lamp liep, opereerde hij volgens de AID nog onder een andere bedrijfsnaam vanaf een andere locatie. De ondernemer kwam opnieuw in beeld bij de dienst na een onderzoek naar shoarmavlees dat werd verhandeld zonder de verplichte identificatiekenmerken en etiketten.

De dienst heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de handelaar voor diverse overtredingen van de Warenwet, de Destructiewet en de Landbouwwet. Het bedrijfspand komt onder veterinair toezich te staan van de Voedsel en Waren Autoriteit die de hygiënische omstandigheden en het productieproces in de gaten houdt.

Reageer op dit artikel