nieuws

Strenge test

Horeca

Paradepaardje van Harol op het gebied van overkappingen is de Patio. Dit nieuwe product van het Belgische familiebedrijf is sinds november 2008 op de markt. Het werd in Nederland geïntroduceerd op de Horecava in Amsterdam en HorecaEvenTT in Assen.

Strenge test

Patio beschut en beschermt tegen te veel zon, regen of wind. Uitzonderlijk grote buitenruimtes vormen geen probleem. Er zijn zelfs overkappingen uit één doek van 91 m2. Elke Patio kan worden afgesloten met drie systemen: een screen, een vouwgordijn of een vast doek. Openen gebeurt via elektrische bediening. Wat de afwatering betreft: het water vloeit langs de voor- of zijkanten af, eventueel in combinatie met een dakgoot.

De Patio werd bij z’n ontwikkeling aan de strengste testen onderworpen. Onder meer is hij getest in een windtunnel met windsnelheden van 90 km per uur, en hij is CE-gecertificeerd volgens de EU-norm. Er zijn drie verschillende uitvoeringen, beschikbaar in tientallen kleuren en motieven: Patio-Tecnic (ideaal voor een bestaand terras), Patio-Alu (voor een moderne setting) en Patio-Wood (voor een rustieke of natuurlijke ambiance).

Harol Nederland, Breda. Tel. (076) 542 70 69. www.harol.nl.