nieuws

Topseizoen voor Keukenhof

Horeca

De Keukenhof heeft dit jaar geen last gehad van de mondiale recessie. Het bloemenpark in Lisse, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag vierde, trok tussen 18 maart en 21 mei een recordaantal bezoekers, zo maakte het donderdag bekend.

Topseizoen voor Keukenhof

De wereldwijde economische terugval had wel invloed op de herkomst van de bezoekers. Er kwamen meer Nederlanders, Belgen en Duitsers, terwijl het aantal Britten en Amerikanen achterbleef. Verder viel het grote aantal bezoekers uit Frankrijk, China en India op.

De jubileumeditie van de Keukenhof trok ruim 5 procent meer volk dan die van 2008, toen met 815.000 bezoekers ook al een record werd gevestigd. Volgend jaar staat de Keukenhof in het teken van het groeiende toerisme vanuit Rusland. De tentoonstelling van 2010 krijgt als thema ‘From Russia With Love’ en is voor het publiek geopend van 18 maart tot en met 16 mei.

Reageer op dit artikel