nieuws

Tv-kok is aspergeambassadeur

Horeca

Tv-kok Rudolph van Veen is dit jaar de aspergeambassadeur van ons land. De kok die bekend werd van het RTL-programma Life and Cooking gaat gedurende het aspergeseizoen workshops geven met het ‘witte goud’ in de hoofdrol.

Tv-kok is aspergeambassadeur

Dat meldt De Telegraaf. Van Veen was aanwezig tijdens de officiële opening van het aspergeseizoen, afgelopen weekend op Texel. Van Veen hield daar een pleidooi voor ‘liefdevol koken’. Van Veen: ‘Veel koks koken voor het applaus, voor hun ego. Maar een goede kok stelt zich dienstbaar op.’

De aspergelunch werd gehouden in Grand Hotel Opduin in De Koog. Directeur Kees den Ouden van hotel Opduin waardeerde de komst van de ‘aspergeclub’ in zijn hotel. ‘Jullie hebben asperges met een zachte ‘g’, wij met een harde ‘g’. Ook al kunnen jullie ze nog niet proeven, ik verzeker u dat de kwaliteit prima is. Dit is echt onze culinaire coming out.’

Reageer op dit artikel