nieuws

Veel meer vals geld in kassa’s retailers

Horeca

ZAANSTREEK – Supermarktketen Deen slaat alarm over de hoeveelheid vals geld die in de kassa’s van het bedrijf terechtkomt. Volgens het bedrijf is de hoeveelheid biljetten in de kassa’s in twee jaar vervijfvoudigd.

Veel meer vals geld in kassa’s retailers

Dat zegt woordvoerder Else Miek Deen in het Noordhollands Dagblad. De supermarktketen gaat er van uit dat het valse geld te goeder trouw door klanten wordt gebruikt bij het doen van boodschappen, maar de opmars van de valse biljetten wekt wel veel zorgen. Vooral in de regio’s Zaanstreek en Waterland wordt veel vals geld aangeboden.

Deen wil niet kwijt hoe groot de schadepost is, maar komt wel met actie in de winkels. Alle caissières krijgen extra instructies over het herkennen van vals geld. Via bordjes in de winkels worden klanten geïnformeerd over de strengere controle op vals geld. Vooral veel valse biljetten van vijftig euro duiken op.

Reageer op dit artikel