nieuws

Vlaggetjesdag gaat door

Horeca

Ondanks het uitstel van het haringseizoen tot 14 juni vindt Vlaggetjesdag Scheveningen aanstaande zaterdag wel gewoon doorgang. Vlaggetjesdag Scheveningen is in ‘gewone’ jaren het feest van de Hollandse Nieuwe, dit jaar krijgt het feest een wat andere invulling.

Vlaggetjesdag gaat door

De bezoekers moeten zich dit jaar tevreden stellen met de haring van de vangst van 2005. “Het is moeilijk de 250.000 bezoekers uit het land te laten weten dat Vlaggetjesdag op een ander tijdstip plaatsvindt. Daarom gaat Vlaggetjesdag gewoon door. Wij maken er dit jaar weer een mooi feest van maar helaas zonder de Hollandse Nieuwe,’’ aldus Arie Kleijn, voorzitter Stichting Vlaggetjesdag.

Het officiële startschot van het nieuwe haringseizoen, de veiling van het eerste vaatje, vindt woensdag 14 juni in Scheveningen plaats. De oorzaak van het uitstel is de natuur die achter loopt waardoor de haring later dan verwacht geschikt is om verwerkt te worden tot Hollandse Nieuwe.

Lees hier meer over haring…

Reageer op dit artikel