nieuws

Vliegtuigcapaciteit remt toeristenstroom uit China

Horeca

Toeristenorganisaties waarschuwen hoteliers al geruime tijd voor een grote stroom Chinese toeristen, die ons land in de toekomst aandoen. Er lijkt echter een klink in de kabel te komen, nu vliegtuigmaatschappijen de grote vraag naar vliegtuigstoelen van Chinezen niet aankunnen.

Vliegtuigcapaciteit remt toeristenstroom uit China

Directeur Hans van Driem van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) geeft een noodsignaal af voor deze nieuwe ontwikkeling. ‘Het heeft weinig zin grote bedragen aan Holland promotie uit te geven als toeristen niet naar ons land kunnen vliegen’, aldus Van Driem in De Telegraaf.

De eerste gevolgen van het stoelentekort in vliegtuigen zouden al voelbaar zijn. Zo profileren Milaan, Rome en Wenen zich in toenemende mate als dé Europese plek voor Chinese toeristen om hun Europa-trip te starten.

‘Het vervoer uit China en India naar onze knooppunten Milaan en Rome groeit enorm. Niet alleen vanwege de toeristenstromen die op gang komen. De textielindustrie in India en China zorgen ook voor grote stromen zakelijke passagiers naar de modefabrikanten in Italië’, aldus Paolo Guidi van Alitalia in Amsterdam.