nieuws

Wassenaar neemt tijd voor horecavergunning

Horeca

De gemeente Wassenaar heeft 24 uur nodig om een aanvraag voor een Drank- en Horecawetvergunning af te handelen. Huizen handelt de aanvraag in een uur af. Dat blijkt uit recent onderzoek naar urenbestedingen van gemeentes.

Wassenaar neemt tijd voor horecavergunning

Wassenaar staat op nummer één in de lijst met de meeste bestede uren voor een Drank- en Horecawetvergunning, zo blijkt uit onderzoek van het Bedrijfschap Horeca en Catering. In Boskoop, Cranendonck en Woerden wordt 20 uur uitgetrokken voor een vergunningaanvraag en Nijkerk heeft 17 uur nodig. De snelste gemeenten zijn Huizen en Arcen en Velden. Daar is een vergunningaanvraag in een uur afgerond.

Voor de aanvraag van een exploitatievergunning trekt de gemeente Beuningen de meeste tijd uit, 30 uur. Gevolgd door Boskoop (20 uur) en Nijkerk (13 uur). Woerden, Kollumerland, Doetinchem, Heusden, Hilversum en Noord-Beverland hebben tien uur nodig. De snelste gemeenten (1 uur) zijn Alphen-Chaam, Arcen en Velden, Liemeer, Skarsterlân, Texel, Vught, Baarle-Nassau, Beek, Haelen en Huizen.

Reageer op dit artikel