nieuws

Westerhout-Groep lijft topkok Winthaegen in

Horeca

Horecaconcern Westerhout-Groep heeft patron-cuininier Léon Winthaegen van restaurant Clubmet in Heerlen ingelijfd. De oud-Michelinkok Winthaegen moet voor verschillende horecazaken van het bedrijf in het zuiden van het land het keukenniveau verhogen.

Winthaegen verkocht Clubmet 31 augustus aan de Westerhout-Groep. Hij runde het bedrijf gedurende anderhalf jaar, maar had moeite het hoofd boven water te houden. Daarvoor kookte hij onder meer bij restaurant De Boterbloem in Heerlen, waar hij een Michelinster kreeg.

Met het meer toegankelijker Clubmet richtte hij zich meer op het midden-segment. Winthaegen heeft voor een jaar getekend, met de aantekening de intentie te hebben om langer voor de Westerhout-Groep te werken.

In zijn nieuwe rol als Chef Tournant fungeert Winthaegen als een soort mobiele chef-kok. De Westerhout-Groep zet hem in voor onder meer Brasserie De Muzeije in Veldhoven, Brasserie Fortunato Conferentiecentrum in Sittard en Golden Tulip Hotel in Weert. ‘Ik ga de diverse keukenteams op één lijn brengen en het niveau verhogen. Ook gaan we het concept van Clubmet uitrollen in andere zaken’, aldus Winthaegen.

De Westerhout-Groep bestaat uit 9 horecabedrijven, variërend van hotels tot de exploitatie van theaters en een zwemparadijs. De jaaromzet van de Westerhout-Groep bedraagt circa 8 miljoen euro. De nieuwe manager-operations is sinds 8 augustus 2005 Mick van der Maat.